Varför skriver vi inte?

Ja det har varit dåligt med uppdateringar nu. Jag skulle kalla det en blandning utav följande: mindre resande, dåligt land och städer (som här nere bara är just, städer).

Australien har inte alls motsvarat förväntningarna hittills. Det är ganska så stela städer och det som gör landet speciellt är alla sina enormt fina stränder och sanddyner. Jag ska uttrycka min mening om detta, jag älskar stränder! Stränder är fantastiska och oerhört fina på många sätt. Fast jag har rest ganska mycket och sett oerhört mycket stränder, så efter att man har sett femtiotolvhundra stycken så känns det som att man ”been there done that” och vill se andra saker i världen. Jag vägrar bli en av dom som åker utomlands, lägger sig på stranden och solar hela dagarna trots att de avskyr det bara för att kunna komma hem och visa att man är ”brun”.

Vi har hållit till mest i städerna och är nu i Brisbane i mitten av Australien och på östkusten. Ni som läst i tidningarna om den stora branden i Australien, nej vi är inte i närheten. Det är som att det skulle brinna i Italien och så sitter man i Sverige och funderar om det kommer ta sig dit. Det är enorma ytor här nere!
Lovisa söker jobb med blandad framgång här i Brisbane och det verkar luta åt att hon kommer ta något ”farmjobb”. Jag har tagit en avstickare på 4 dagar till Sunshine Coast norr om Brisbane och framförallt till byn ”Noosa” och därifrån en tur ut till ”Frasier Island” som är världens största sandö och också med i Unescos världsarvslista så man får ej bygga, lämna eller ta något ifrån ön.

Tror att jag gör såhär istället denna gång att jag lägger upp bilderna bara för dom är ganska så självtalande.

 


 

 

 

 

Tyvärr missade jag att ta kort på en annan rolig sak men jag får nämna den istället. Här nere har dom något som kallas BYO (Bring your own) alltså "Ta med eget" det brukar oftast användas på restauranger och sådant och menas att man skall ta med vad man vill dricka själv.
När jag åkte till min Frasier Island tur åkte jag förbi ett stort ridhus, ridskola med ridlektioner och dagsturer. När jag sedan läser vidare på deras enorma skylt står det sedan längst ner: BYO horse, alltså "Ta med din egen häst". Jag vet inte hur många av oss resenärer som tar med sig sin häst på sin jorden runt resa men jag tvingades lämna hästen hemma. Ingen ridtur för mig och något säger mig att det företaget inte sprutar in pengar.

 

Får se vad som händer framöver men städerna har verkligen gjort sitt i det här landet så kommer nog lite mer roliga saker här i snabbare takt framöver.

 

Ha det gott!


Jag har fått ett telefonnummer förresten om det skulle vara något:

0061 4348 55 203

 

/Erik


RSS 2.0