Bil, en till resekamrat och nya äventyr

Oj vad tiden går som fröken ur brukar säga. Eller nej det gör hon inte men hon brukar alltid svara på vad klockan är åtminstone. Vi har varit här i Christchurch i 2 veckor nu. Tiden har gått helt galet fort och vi har bott fantastiskt bra här hos Allan. Allan tillämpar den ”Nya Zeeländska gästfriheten” vilket innebär att man delar på allt ungefär. Aldrig något problem, är man hemma runt eftermiddagen vet man att han eller hans son Michael snart gormar ”DINNER TIME”. Och hellst är det BBQ alltså grillat kött som Allan vill bjuda på. Det är så billigt med stora stekar här. Kostar väl runt 50-60kr per för 4 stora, feta marinerade stekar. Inte som i Sverige då grillat kött blir dyr lördagsmat!
Hela huset är som öppet också så Joakim, Mathias, Jane och andra kommer och går lite som dom vill. Som ett förlängt hem kan man säga. Jag älskar det, så öppet, så bra och så enkelt! Man delar på allt och funderar inte så mycket.

Joakim och Mathias är oerhört hjälpsamma och hjälper oss med alla våra funderingar och tankar och det är helt fantastiskt bra att ha folk från trakten som personliga guider…

 

Egentligen skulle vi åkt mycket tidigare härifrån men lite olika strul som jag kommer till har hamnat i vägen. Vi hade som jag sa i förra inlägget tänkt att hyra en bil härifrån och åka runt. Fast efter att ha pratat lite med lite folk så ändrade vi oss och kom fram till att köpa en billig liten bil och sedan sälja den uppe i Auckland efter trippen. På det sättet får vi bil hela vistelsen här och behöver aldrig känna oss stressade att göra saker fort för att vi har en tickande avgift på bilen varje dag.

Så förra helgen gick vi till Tore och Kerstin (Mathias föräldrar) för att få lite tips och hjälp om vart vi ska vända oss vad vi ska göra för att hitta en bra bil. Och när det finns så vänliga människor som dom så slutade det inte med tips och hjälp utan att dom körde runt oss på bilmarknader och på hostels där folk lägger ut annonser på bilar hela eftermiddagen. Vi ringde på ett par med halvdana resultat och provkörde också någon som verkade ok. Fast mot slutet av kvällen vid 9 tiden hittade vi en riktigt billig som vi kunde åka och titta på direkt om vi ville. Då ville Tore att vi skulle plocka upp hans kompis ”Ian” som kunde ”lite om bilar”. Hahahhaah, jag kommer aldrig att glömma honom. Han hoppade på bilen, smällde upp motorhuven och praktiskt taget dök ner i motorn. Efter några minuter han rykt i kablar, smakat på olja, legat under bilen och provkört. Ja gått igenom hela bilen och han sa bara ”I´ve got nothing to say”. Så vi funderade inte länge, om en sån expert inte har något att klaga på så hugger vi direkt. Billiga 500$ = ca 2200kr fick vi betala för denna fantastiska pärla och då ingick en bilstereo också, fast då krävde jag först att han skulle ombesiktiga bilen så vi slipper göra det själva uppe i Auckland när vi ska sälja den. Ian trodde också vi kunde sälja den för minst 800$ däruppe så vi får se vad som händer.

 BBQ Våran rock´n roll bil Svenskar i Nya Zeeland

Så därför har vi har fått vänta en extra vecka här för att bilen skulle få sin besiktning som den gick igenom idag (Lördag). Men nu har vi en bil! Den är inte vackrast, den är inte snabbast och den är definitivt inte nyast men den är numera världens absolut häftigaste bil!

 Lund Hur lyckas man åka på barnbiljett som 23 åring?

Ja just det! Vi har fått en till resekamrat som kommer följa med oss hela resan och titta på samma resmål  som oss och också vara med på massor utav kort. I Akaroa så hittade vi en person som vi bara inte kunde lämna kvar. Dock är han stum och kan inte prata men man kan bara se på honom för att se att han är full av godhet och kärlek. Säg hej till ”Den svenska Kiwifågeln”

 Fågel

Eftersom han är stum så har vi inte fått reda på vad han heter. Men jag fick en liten busig idé. Alla ni som kommenterar, ni ger ett förslag på vad vi ska döpa honom till. Så väljer vi den vi tycker passar bäst!

 

Från och med måndag kommer vi att börja våran halvlånga trip runt en del utav sydön. Det blir runt 10 dagar och sen kommer vi tillbaka hit till Christchurch för att bl.a vara med på Kerstins födelsedagskalas där hon bjudit vad hon tror är 100-150 personer.
Men på de 10 dagarna ska vi hinna med staden Dundedin där det finns en Chokladfabrik och världens största flock av Albatrosser samt några speciella pingviner. Sen har jag sett en älv som ska ha ett av världens bästa öringfiske jag måste prova. Sedan i staden Queenstown ska vi prova på lite olika extremsporter och sen göra en ”Tramping” då vi ska upp i bergen och gå en vandringsled och bo i små hyddor i 3 dagar. Det ska bli superroligt! Sen ska jag nog också göra någon galet som bungyjump eller något sånt. Eller nej, bli inte orolig nu, jag skulle väl aldrig göra något sådant, heheheh.

 

Vädret börjar bli mycket varmare nu också när det närmar sig den första riktiga sommarmånaden, December. Lovisa klagar lite på att det inte är någon julstämning. När vi gick på shoppingcentret i förrgår spelade de faktiskt julsånger överallt. Det räcker för mig! Jag tror att jul+sol+Erik är en bra kombination om inte annat annorlunda.

 

Ha det bra och glad första advent eller vad säger man

 

/Erik


Kommentarer
Postat av: Louise

Han kan heta Stig, gunnar , Bent, Errol, sune eller varfør inte Louise? Det tycker jag iallafall ær ett vældigt bra namn!

2008-12-01 @ 18:53:37
Postat av: Mamsingen

Eller Paul-Bertil =))



Ta det lugnt på er bilsemester! =)



Kraam =)

2008-12-02 @ 12:29:02
Postat av: Jennifer

Första advent har varit och SKYLTSÖNDAG! Riktigt mysigt var det, till och med i Malmö där det är rätt stor brist på snö :P

Dundra på där nere ;)

Puss på er!

2008-12-03 @ 22:07:36
Postat av: Rehnström

han ser ju helt klart ut som en liten Eremit så "Eremiten" är som klippt och skuret!

Vilket vrålåk, ska vi köra ikapp? :)

Skulle haft gamla Kadetten kvar bara!

Kör lugnt och så vidare och ha de fint

2008-12-04 @ 13:45:52
Postat av: Kenneth Kas

Hallå kamrater.. det låter som ni har en fantastisk resa.. fan att man inte är där på kerstins födelsedag alltså.. det lär bli en jävla massa ukelele och skratt kan jag tro.. hon är trors allt en av mina idoler.. Jag tycker lätt att ni ska kalla eran figur för "The Beros Brothers Sister Thing" haha.. eller varför inte bara Larz Krister för att hedra hjältarna som kommer vinna dansbands tjosan..



Tills nösta gång.. Jag är kär, jag har hittat en tjej som heter pernilla, hon är möbelresturerare och vacker.. haha.. det skiter väll ni i som har en kivi.. puss och kram..



// Mr kenneth kas

2008-12-05 @ 10:04:56
Postat av: okänd

Den lilla kamraten kan heta "Fribbe Jr" :)

2008-12-09 @ 20:46:35
Postat av: okänd

Den kan heta "fribbe jr" :)

2008-12-09 @ 20:48:05
Postat av: okänd

Den kan heta FRIBBE JR :)

2008-12-09 @ 20:48:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0