Soliga dagar och vackra stränder..

Först och främst är det jätteroligt att se att så många kommenterar! Den senaste veckan har vi befunnit oss i Franska Polynesien och har inte haft tillgång till internet alls, så vi har inte glömt er bara inte haft möjlighet att skriva något.

Jag kan börja från början! Vi avslutade L.A med att besöka stranden i Santa Monica och Venice beach. Venice var i särklass mycket finare! Där hyrde vi en tandemcykel och såg oss omkring lite. I Santa Monica var vi ut på den kända piren med nöjesfältet, det var rätt mysigt.

Sent den kvällen tog vi flyget till Tahiti och deras huvudstad Papeete där vi blev välkomnade av tre trubadurer med banjos och vackra polyneser med blommor, precis som på film!
Det roliga var att vi kom fram 5.30 på morgonen och då satt dom där, hur glada som helst! Folket där är verkligen morgonpigga, våran taxichaufför steg upp kl.3 på natten varje dag han, ”Jag går upp och åker och träffar lite vänner och sånt där” sa han.
Sedan tog vi oss vidare till vårat hostel ca 2 mil utanför Papeete. Vi bodde i princip på ägarnas bakgård där dom hade en stor stuga med 6 bäddar. Köket var ändå det mysigaste för det var så himla öppet! Inga väggar, bara tak (första kortet är på köket och andra kortet från sovrummet mot havet). Där kunde man stå på eftermiddagen och laga middag och njuta av solnedgången över havet. För att komma till stranden var det bara att ta sig nerför ett par stentrappor från gården och voila!

Köket med havsutsikt Vy från vårat sovrum i Tahiti Båt på tahiti

Vi var förberedda på att det skulle vara dyrt, fast inte riktigt såå dyrt som det faktiskt är!! Vi blev väldigt chockade när vi skulle gå till affären första dagen och upptäckte att det ju för tusan är norgepriser på grejerna! På en del importerade varor är det t.o.m. dyrare priser än i Norge. Eller vad säger ni om en 2L juice för 80 spänn? Eller en påse med vindruvor för samma pris? Då förstod vi varför så få backpackers stannar där någon längre tid. Efter ett par dagar fick vi höra att de allra flesta åker till Moorea som är grannön. Det skulle vara lite billigare där och finnas lite mer att göra. Sagt och gjort! Efter tre soliga dagar på Tahiti tog vi färjan över till Moorea och bodde i ett rum på en camping. Där var det mycket finare natur och finare stränder! Tycker verkligen om att ha så nära till vattnet, nu bodde vi också i princip på stranden (20 meter ifrån). Efter lite mer solande och badande bestämde vi oss för att boka en utflykt. Näst sista dagen åkte vi båt till ett laagonarium där dom hade tränade delfiner och fick se dessa spexa och göra lite konster. Sedan bar det av till ett ställe där dom hade stingrockor (Ja, sådan som dödade Steve Irwin) och hajar som man fick simma med! Det var det absolut roligaste på hela resan hittills! Dom hade tagit bort stingen på rockorna så det var ingen fara men det var helt otroligt så sällskapliga dom var. Direkt man gick i vattnet kom dom dit och ville hälsa, Erik tog det lite längre och ville pussas men så kärlekskranka var dom inte riktigt. Hajarna höll sig mest på sin kant men något kort fick vi till. Det var förresten blacktips som är helt ofarliga (hoppas vi :). Till sist åkte vi till en ö där det var meningen att vi skulle snorkla men vi slappade under palmerna och åt ur kokosnötter istället. En mycket lyckad dag!

Beach Erik tar det lugnt vid vattnet Blacktipshark
Beachen igen Solnedgång på Moorea med Lovisa rocka..
En rockig puss Delfin som hoppar Lovisa med stingray
Om man bortser från priserna så är en annan stor nackdel att det inte är många som pratar engelska i det landet! Alla pratar franska! Man kan oftast göra sig förstådd men vi blev lite irriterade med tanke på vilken stor turistort det är. Då borde man i alla fall anstränga sig lite mer med engelskan. Fast samtidigt så är det flest fransmän som åker dit också, det går t.o.m. direktflyg från Paris.

Naturen var himla fin där med höga berg och mycket skog och grönt. Vackra blommor överallt. Det och klimatet kommer jag sakna mest därifrån. Dom har ca 25 grader året om och det var väldigt varmt och skönt när vi var där. Sköna ljumma kvällar.

Sent igår kom vi fram till Auckland i Nya Zeeland så en uppdatering härifrån kommer om ett par dagar.

 

/Lovisa


Kommentarer
Postat av: Jennifer

Heeeyyy, ser grymt skönt ut på stränderna i Tahiti! Hoppas ni inte fryser på NZ nu, men värmen kommer väl dit också =) Saknar er pruttar! Pusshaj

2008-11-09 @ 10:48:42
Postat av: Mamsingen

Jättefina bilder! Typiskt att Erik skulle pussas... =)) Jag förstår att ni har varit på en riktig paradisö.

Här är det någon plusgrad och dimma, med ett TUNT snötäcke.

Väntar med spänning på upplevelser från NZ!

Kramar till er från oss alla! =)

2008-11-09 @ 11:23:04
Postat av: Micael

Jag tror jag dör av avundsjuka :-)

Jag vill vara där ni är och inte i ett dimmigt gråkallt och för årstiden tämligen trist Norge.

Det ser verkligen nice ut!

Nej, nu får jag ge mig, måste ut och kolla upp resor bums.



Ha det så bra!

Micael

2008-11-10 @ 18:56:06
Postat av: Björn

Underbara bilder! ser ut som en plats för mig! =) men mkt franska minns ju inte precis! ;) ha det guld!

2008-11-10 @ 23:31:47
Postat av: Malin

Me miss you!!!! <3

2008-11-11 @ 18:40:31
URL: http://malinthewriter.blogspot.com
Postat av: Rehnström

jag hoppas ni bär www.mobillagret.com tröjorna som ni fick (eller borde ha fått) med er iaf!?

I NZ lär ju folk ringa också inte sant?

Finns det snö!? :)

Här gör det då inte,...

2008-11-12 @ 00:54:34
Postat av: Daniel (MediaMarkt)

Ser ju helt jäkla underbart ut! coolt å bada med Rockorna! =D

2008-11-12 @ 23:53:58
Postat av: Annika/Mammas vännina

Hejsan.

Underbart det ser ut.

Norge priser Usch trodde oxå att det var billigt att "segla" omkring där nere.

Ta vara på er.

Detta är ju vad många önskar att de hade gjort när de var unga själva.

Nu är jag för gammal/för rädd för att ens tänka tanken på en sådan resa.

Ingen snö än, men ett par minus har det varit.

kramasAnnika

2008-11-13 @ 19:00:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0