I soliga Australien

Sista natten innan Auckland bestamde vi oss hastigt och lustigt oss for att bo pa ett sa kallat Farmstay. Som det later sa far man bo pa en farm med en familj och en massa djur. Kunde inte passat oss battre! Det lag valdigt fint till, uppe pa en hojd med utsikt over en flod och massa berg. Det var riktigt fint och sitta utanfor varat rum och bara njuta av solnedgangen. Familjen hade for ovrigt 5 hundar varav en bara var 8 veckor. Ni kan sakert tanka er att han och Erik kom bra overens. Sedan hade dom massa katter, far och kossor ocksa. Det kandes som en mycket bra avslutning pa varan Nya Zeelandstur.



 

Dagen efter kom vi till Auckland och forsta malet var da att fa var kara gamla puma sald. Vi satte upp annonser pa alla hostel vi kunde hitta och redan dagen efter fick vi napp. Den forsta och nastan enda som ringde slog till direkt. Sa nu har vi ingen bil mer, 600 mil senare så sålde vi den och gick 200 dollar plus, tur att Erik jobbat som försäljare :)

Nar det nu var avklarat sa gick jag med pa att folja Erik till en klatterklubb (efter mycket tjatande maste nog tillaggas). Vi gick till oceaniens storsta inomhusklattring. Och tro det eller ej men det ar bland det roligaste jag gjort! Det var riktigt skoj! Kommer garanterat bli mer sant under resans gang.

Kvallen innan avresan till Sydney sa traffade vi Chris och Kimberley. De bodde pa samma hostel som vi och hade just precis kommit fram till Auckland. Vi var sugna pa att ga till "minus 5", en isbar dar allt ar gjort av is och man far drinkar i isglas. Sagt och gjort de gick med pa att folja med. Det var riktigt trevligt. Langs vagen traffade vi ocksa helt ovantat pa en gammal bekant fran Tahiti som hakade pa! I det stora hela var det riktigt roligt men vad galler isbaren sa lar ishotellet i Jukkasjarvi vara mycket franare! (Har inte varit dar an dock).

Nu ar vi iallafall i Sydney. Efter lugna glesbefolkade nya zeeland kanns det har som en helt sjukt stor och stressig stad. Det ar det ju i och for sig ocksa men man ar inte van vid storstadstempot riktigt sa man blir latt trott har jag markt. Igar tog vi en promenad genom chinatown och aven till hamnen for att kika in operahuset.




Pa tal om chinatown sa har dom riktigt god och billig mat dar sa det ar oftast dar vi hanger nu nar ar matdags. Det vi i princip lever av hela dagarna ar sushi! (Det kunde ju varit varre). Det ar sjukt billigt med det! Min lunch kostade bara ca 18kr och da blev jag helt matt!

Vi har ocksa hunnit med att besoka Sydneys storsta inhomhusklattring. Det var riktigt kul det med fast lite for mycket folk. Man klattrade nastan pa varann, men de hade mycket olika typer av vaggar att valja mellan.

Pa grund av lite tekniska problem sa kan vi tyvarr inte lagga upp fler bilder nu, men det kommer!

Ikvall beger vi oss till Melbourne och Australian Open. Det ska bli riktigt skoj! Uppdatering darifran och fler bilder kommer snart!

/Lovisa


Kommentarer
Postat av: Rehnström

Klättring är ju fruktansvärt kul! Varför har jag inte klättrat på länge, har inte ens haft en tanke på det! Det måste ändras på!

Nu är det dags för lunch här i Sverige! Ha de fint!

2009-01-21 @ 12:03:58
URL: http://www.mobillagret.com
Postat av: ronny nyström

tänkte bara skicka en hälsning från oss.

kul att sitta och läsa om era upplevelser!

i arvidsjaur har vi 50 cm snö, men bara 2 minus just nu.

ha en fortsatt trevlig resa

2009-01-22 @ 22:45:55
Postat av: Mamsingen

Puss och kram från oss alla! Hoppas vi kan höras per telefon snart! =)





2009-01-23 @ 20:02:39
Postat av: lillasyster

Åååh vi blir så avundsjuka här i snöiga arvidsjaur! Nu tycker jag att ni ska ta och komma hem, vi saknar er! :) Kraam clara och simon

2009-01-23 @ 20:23:01
Postat av: Jennifer

Hittat någons internet jag kan hacka mig in på här i lägenheten hihi! Ni verkar ha full rulle och jäkla skoj! Här blåser det i alla fall mindre! :P

kram på er nissar!

2009-01-26 @ 23:58:36
Postat av: Anonym

Ni måsste ta med några djur till mig!!!!!!! SNÄLLA!!! :D

2009-01-29 @ 19:02:09
Postat av: Sanna

Den förra var av mig...

glömmde skriva in namn:$

2009-01-29 @ 19:04:23
URL: http://sannanystrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0